open-navfaktor-logo
search
Eliminacija iz Kupa BiH
Bašić: Borili smo se, dali smo sve od sebe
Fudbaleri Želje nastavili su negativnu seriju porazom od Slobode i ispadanjem na prvoj stepeni Kupa Bosne i Hercegovine.
28.09.2023. u 21:09
get url
text

Sloboda je slavila sa 1:0, a Željo je na Tušnju upisao peti vezani poraz.

- Želim čestitati Slobodi, da se vrate u Premijer ligu. Bojažljivo smo ušli u utakmicu, kako je odmicala igrali sve bolje, imali prilike preko Amoaha i Krpića. Apstolutna dominacije moje ekipe u drugom poluvremenu. Mislim da su iz jedinog šuta dali gol. Nevjerovatno, zaista nevjerovatno. Šta drugo reći. Borili smo se, dali smo sve od sebe. Niz je težak. Koliko god da je teško moraš se dići i ustati, već u ponedjeljak je druga utakmica - rekao je trener Želje Nermin Bašić.

Željo do reprezentativne pauze čekaju još dvije teške premijerligaške utakmice. Prvo protiv Širokog Brijega pa protiv Sarajeva.

- Fali samopouzdanja, vidjeli ste prvih 10 minuta. Nije to tečna igra, nije to taj pas... Kako je odmicala utakmica mislim da smo bili bolji, puno bolji od Slobode. Nismo iskreirali dovoljan broj prilika da postignemo gol. Ne smijemo pasti, ne smijemo se zadržati na podu. Moraš biti pozitivan, moraš vjerovati da možeš. Na kraju krajeva, kada sam došao u Želju izgubili smo pet utakmica pa smo se vratili, završili na trećem mjestu i igrali fenomenalno Evropu. Moramo se skupiti svi, zajedno s navijačima i učiniti najbolje za ovaj klub - poručio je Bašić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.