open-navfaktor-logo
search
Bivši kapiten BiH
Barbarez "odgovorio" Miloševiću i Misimoviću: Znači, sav optimizam se svodi na "igramo kući"
Protivnik fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj bit će Ukrajina.
23.11.2023. u 16:01
get url
text

Zmajevi nisu imali sreće u žrijebu, jer su dobili najtežeg mogućeg protivnika. Kuglice su nas mogle spojiti sa Finskom ili Ukrajinom, a na kraju smo dobili rivala kojeg nismo priželjkivali.

VEZANI TEKST - Prva reakcija na žrijeb baraža za EURO 2024: Savo Milošević (ne)zadovoljan

U polufinalu ćemo biti domaćini 21. marta, a dobra stvar je da bi i eventualno finale, 26. marta, trebali igrati na domaćem terenu. Pod uvjetom da eliminišemo Ukrajince.

Žrijeb je prokomentarisao i Sergej Barbarez, bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

- Znači, sav optimizam se svodi na "igramo kući" - poručio je Barbarez.

Bivši napadač HSV-a je očito takav komentar dao kao reakciju na današnje izjave selektora BiH Save Miloševića i direktora A reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

- S druge strane, imamo mogućnost da igramo kući i prvu i, nadam se, i drugu utakmicu, što jeste prednost u ovakvim utakicama. Tako da možemo biti umjereno zadovoljni. Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Evropsko prvenstvo. Znali smo da neće biti lako i da nije Ukrajina. Ovakav tip baraža je uvijek zahtjevan - kazao je Milošević iz Nyona.

VEZANI TEKST - Misimović: Bolje je što smo Ukrajince dobili u polufinalu, do nas je

Misimović je također poručio da je prednost to što "igramo kući".

- Znamo Ukrajinu, igrali smo skoro u kvalifikacijama s njima. Mislim, kada gladaš po imenima, sigurno su najbolji protivnik. Imamo tu prednost što igramo kući prvu i eventualno finale. Ako moramo igrati protiv Ukrajine, mislim da je bolje što smo je odmah dobili u polufinalu. Do nas je. Bit će, nadam se, pun stadion. Imamo dva puta po 90 minuta da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - poručio je Misimović.

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.