open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Banjalučani na Bilinom polju: U Čeliku hvale Borac, ali žele tri boda
Imamo priliku da u zadnja dva kola znatno poboljšamo sliku polusezone, kazao je golman Pavlović
29.11.2019. u 10:42
get url
text

Čelik će u nedjelju, u 18. kolu BHT Premijer lige ugostiti fudbalere banjalučkog Borca, od kojeg su u prvom ovosezonskom meču na gostovanju poraženi s 1:3.

Zeničani su sredinom sedmice ponovo jedan dan bili suspendovani zbog duga prema bivšem igraču Salki Jazvinu, ali su platili dug pa će u nedjelju moći igrati protiv Borca (13 sati), kojeg nisu savladali u zadnja tri meča.

- Borac je po formi rezultata i igre u ovom trenutku možda i vodeća ekipa lige. Imaju individualni kvalitet i igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Ali, s druge strane vjerujem i u nas. Dobro smo se spremili i želimo da posljednju utakmicu ove polusezone pred našim navijačima odigramo dobro i osvojimo tri boda - kazao je danas na press-konferenciji prvi pomoćni trener Čelika Igor Jović.

Jović je dodao da se ne bi vraćao na loše izdanje u prošlom kolu, na gostovanju kod Tuzla Citya, jer je to "ispričana priča".

- Najbitnije je da, uz dobar pristup, uzmemo tri boda protiv Borca - istakao je Jović, koji je najavio da su svi igrači u kombinaciji za sastav pa i Ermin Huseinbašić, koji je tokom sedmice propustio nekoliko treninga zbog bolesti.

Prvi golman Bojan Pavlović, koji je tokom sezone iskazao najkonstantniju formu u zeničkom timu, istakao je kako su svi svjesni da nisu u najboljoj situaciji, ali nije želio komentarisati ni tešku finansijsku situaciju u klubu.

- Imamo priliku da u zadnja dva kola znatno poboljšamo sliku polusezone. S te dvije pobjede i ukupna bi slika jesenje polusezone bila bolja. Dobro smo se spremili i želimo upisati pobjedu protiv Borca - poručio je Pavlović.

Borac je na petom mjestu s 29 bodova, dok je Čelik, kojem su oduzeta tri boda zbog neodigravanja utakmice 15. kola protiv Željezničara na Grbavici, sada sa 16 bodova na diobi devetog i desetog mjesta s tuzlanskom Slobodom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.