open-navfaktor-logo
search
Radno u Mostaru
Bageri na stadionu: Počela izgradnja južne tribine
Očekujem bagere ovdje za sedam dana - poručio je Senad Kevel, predsjednik FK Velež 9. oktobra.
01.11.2023. u 12:29
get url
text

Nisu došli za sedam, ali jesu za 22 dana. Danas su počeli radovi na igradnji južne trbini na stadionu Rođeni u mostarskom naselju Vrapčići.

Ranije je iz Veleža najavljeno da će tribina koja će biti izgrađena zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

Tako će se u sklopu nove tribune nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.

Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

- Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i po KM sa PDV-om, a važno je naglasiti i kako je zatvorena finansijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Nova tribina će značiti novi ambijent i naš će, siguran sam, biti jedan od najljepših stadiona u državi. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku - rekao je predsjednik Veleža na potpisivanju ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.