open-navfaktor-logo
search
Veznjak u drugom planu
Avramovski se oprostio: Ovaj odlazak s Koševa sada se nameće kao logičan
Trener FK Sarajevo Simon Rožman prije, ali i nakon utakmice sa Zrinjskim (2:0) na stadionu Pod Bijelim brijegom najavio je "doselekciju" ekipe u zimskoj pauzi.
19.12.2023. u 22:11
get url
text

Sarajevo je na odmor otišlo s četvrtog mjesta premijerligaške tabele, bodovno poravnato s trećeplasiranim Veležom, sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranim Zrinjskim i minus 12 za vodećim Borcem.

Muhamed Šahinović prodat je u poljski Rakow, a Danielu Avramovskom neće biti produžen ugovor koji istječe posljednjeg dana 2023. godine. On se porukom na društvenim mrežama već oprostio od poslodavca i navijača.

VEZANI TEKST - Daniel Avramovski napustio FK Sarajevo
 

Jasno je da će odlazaka s Koševa biti još. Kao logično rješenje sada se nameće i raskid saradnje s iskusnim veznjakom Marijom Vrančićem. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ima važeći ugovor do kraja sezone, ali...

Dolaskom Simona Rožmana na kormilo Bordo kluba 34-godišnjak je izgubio status koji je imao kod Mirze Varešanovića.

Vrančić je u uvodu sezone tri puta bio starter, a od meča petog kola i susreta s Veležom krenula je njegova agonija. Od tada je ukupno pet puta ulazio u igru, pet mečeva je presjedio na klupi, a za pet utakmica, uključujući i posljednje dvije, uopće nije konkurisao.

Naravno, nije isključeno da Vrančić odradi svoj ugovor do kraja i tek onda kao slobodan igrač potraži drugu sredinu, no ako i odluči ostati minutaža iz jesenjeg dijela prvenstva jasan je pokazatelj šta ga čeka na proljeće.

Nisu to jedine brige koje će u Sarajevu morati riješiti ove zime. Postoje i trojica "otpisanih" koji su vezani čvrstim ugovorima poput Ivana Jelića Balte (30.06.2025.), Besima Šerbečića (31.05.2025.) i Samira Zeljkovića (31.05.2026.). U međuvremenu je Kevin Viveros, kolumbijski ofanzivac i ispostavilo se potpuni promašaj završio na posudbi u svojoj domovini. I njegov ugovor je važeći do kraja maja 2026. godine.

Rubrika "dolasci" do sada je popunjena makedonskim čuvarem mreže Dejanom Ilievom. Nakon odlaska Avramovskog jasno je i da će na Koševu tražiti i "desetku".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.