open-navfaktor-logo
search
Demant Italijana
Ancelotti neće biti selektor Brazila: Nemam namjeru napuštati Real, imam puno ciljeva
Italijanski fudbalski strateg Carlo Ancelotti, inače trener madridskog Reala, demantovao je informacije kako je jedan od glavnih kandidata za selektora Brazila.
19.12.2022. u 22:21
get url
text

- Živim dan po dan i ne znam što mi donosi budućnost, ali nemam namjeru napuštati Real prije nego mi istekne ugovor, a on traje do kraja juna 2024. godine. Ako me Real prije toga ne otpusti ja sam tu, u Madridu i to vrlo sretan - rekao je u razgovoru za Radio RAI 63-godišnji trener Madriđana.

VEZANI TEKST - Carlo Ancelloti sjeda na klupu Brazila?

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Hrvatske reprezentacija Brazila je kraju privela priču s izbornikom Titeom, ali službeno još nije objavljeno ime njegovog nasljednika.

Iako su brazilski mediji pisali kako je apsolutni favorit Portugalac Abel Ferreira, u posljednje se vrijeme spominjalo i ime Ancelottija.

- Imam puno ciljeva s Realom. Kako ove sezone tako i do kraja ugovora - kazao je Ancelotti koji se i kratko osvrnuo na Svjetsko prvenstvo i novog prvaka Argentinu.

- Njihov izbornik selektor je napravio izvanredan posao, makar ništa novo nije osmislio. No, Argentini svaka čas - kazao je Italijan, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.