open-navfaktor-logo
search
Dijamantov menadžer
Alessandro Lucci Interu prenio Džekine uvjete, hoće li Nerazzurri pristati na njih?
Nepune dvije sedmice prije početka nove sezone Serie A dvojica bh. reprezentativaca Edin Džeko i Miralem Pjanić su među glavnim fudbalskim temama na Apeninima.
08.08.2021. u 10:06
get url
text

VEZANI TEKST - Je li ovo ugovor kojeg je Inter spremio za Džeku?

Kapiten Zmajeva i napadač Rome jedna je od alternativa Intera za mjesto koje će ostati upražnjeno sve izvjesnijim odlaskom Romelua Lukaku u redove Chelseaja, dok je, prema pisanju većine medija u Italiji Atalantin Duvan Zapata, prvi pik Nerazzurra. Ipak, sve će zavisiti od situacije na fudbalskom tržištu.

Italijanski novinar Nicolo Schira jučer je na svom Twitter profilu objavio da bi Džeko u džetlmenskom dogovoru s Romom, u kojoj godišnje zarađuje 7,5 miliona eura, Olimpico mogao napustiti besplatno. Isti izvor je naveo kako Inter, navodno, već ima spreman dvogodišnju ugovor koji bi Dijamantu garantovao četiri miliona eura po sezoni.

Ipak, list Il Tempo, tvrdi kako su zahtjevi najboljeg bh. napadača znatno veći.

- Inter je već stupio u kontakt s Džekinim zastupnikom Alessandrom Luccijem, koji je objasnio zahtjeve svog klijenta. Kako bi godinu dana prije isteka aktuelnog ugovora napustio rimsku prijestolnicu gdje godišnje zarađuje 7,5 miliona eura, Džeko traži dvogodišnji ugovor uz plaću od šest miliona eura po sezoni - navodi Il Tempo.

Otkako se ponovo pojavio Interes Intera za angažman Džeke, u Romi razmišljaju o potencijalnim pojačanjima u napadu. Kao jedna od mogućnosti spominjao se Mauro Icardi, kao i Andrea Belotti, a isti novinar koji je otkrio uvjete ugovora kojeg je Inter spreman ponuditi Džeki tvrdi kako je Haris Seferović ponuđen Romi kao zamjena za Dijamanta.

Il Tempo na kraju ipak navodi da je sve u rukama trećeg najboljeg strijelca u historiji Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.