open-navfaktor-logo
search
Podnio ostavku
Aldin Đidić više nije trener Goražda, govorio o tome da li su dvije utakmice prodate
Uprkos teškoj situaciji u klubu, Đidić vjeruje kako opstanak Goražda u ovom rangu takmičenja neće doći u pitanje
Autor: Fena
20.03.2024. u 16:59
get url
text
FOTO: Fena
Aldin Đidić razriješen je sa mjesta šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Goražde, nakon što je podnio ostavku na ovu funkciju.
Pojašnjava da je to učinio nakon dva uzastopna poraza u utakmicama na domaćem terenu u nastavku sezone Prve lige Federacije BiH.
Džidić koji je na ovoj poziciji zamjenio Admira Adžema, naglašava da je imao određena obećanja Uprave za nastavak sezone koja nisu ispunjena.
- Odlučio sam se na ovaj korak iz razloga da bi se probudila ekipa i rukovodstvo kluba jer prije mog dolaska, nakon odlaska Admira Adžema, imao sam obećanja od predsjednika kluba da će tu doći još četiri, pet igrača, međutim do toga nije došlo. Shvatam i finansijsku situaciju, ali bodovni saldo koji je Goražde imalo, olako su sve to prihvatili. Ja snosim odgovorost za rezultat i da ne bi ekipa tonula dalje, ja se evo povlačim - poručio je Đidić.
On je odbacio špekulacije koje su se pojavile u javnosti da su posljednje utakmice prodate.
- Ja to nikada ne bih uradio i mislim da i što se tiče ekipe, niko od momaka to ne bi uradio. I ranije je bilo nekih priča da će se pustiti prošle sezone kada su s Travnikom igrali, pa nisu. Mislim da su to karakterni momci, međutim, opet kažem, kvalitet ekipe nije na tom nivou da možemo da pobijedimo, i pokazalo se to u ove dvije utakmice - kazao je on.
Uprkos teškoj situaciji u klubu, Đidić vjeruje kako opstanak Goražda u ovom rangu takmičenja neće doći u pitanje.
- U svakom slučaju mislim da će FK Goražde ove sezone opstati i vjerujem da će, ko god da dođe za trenera, ti momci sigurno dobiti tri, četiri utakmice u ovoj polusezoni i da opstanak Goražda nijednog trenutka neće doći u pitanje. Međutim, ukoliko se ova finansijska situacija i odnos ljudi prema klubu ne promijeni, mislim da će teško Goražde izdržati jer sve je teže dovesti igrače, a svi znamo da je to teško bez novca - zaključuje bivši trener FK Goražde.
Pred Upravom FK Goražde je mnogo posla i već je u potrazi za novim trenerom. Zahvaljujući odličnim igrama iz prvog dijela nakon 17 kola Goraždani su ostali na četvrtom mjestu sa osvojenih 26 bodova. U prvoj gostujućoj utakmici nastavka sezone kod FK Gornji Rahić koja se igra u nedjelju, ekipu će voditi pomoćni treneri Emir Čamdžić i Fahrudin Ćulov.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.