open-navfaktor-logo
search
Naselje kod Sarajeva
Uznemireni građani Blažuja pitaju: Ko noćima baca eksplozivne naprave, hoće li nadležni to zaustaviti?
Stanovnici naselja Blažuj kod Sarajeva uznemireni su nakon što su ih u nekoliko prethodnih noći probudile eksplozije nepoznatih eksplozivnih naprava.
06.07.2022. u 13:02
get url
text

Stanovnik ovog naselja, inicijala N. T., koji se obratio Redakciji Faktora, kazao je "kako je u ulici Mratnjevače prije dvije noći odjeknula eksplozija, a isto se desilo i prošle sedmice".

- Policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj, ali to niko neće da objavi. Mi građani smo uplašeni, jer je to postalo naselje opasnog življenja, a niko ništa ne poduzima. Građani sa zebnjom dočekuju noć ne znajući šta će im se desiti sa njihovim najmilijim i imovinom - navodi N. T.

Kaže kako je i prethodne noći oštećena kuća jednog stanovnika, ali da na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

- Vlasniku je probijen krov i razbijen portal. Dobro je što niko nije stradao, ali pitam nadležne, policiju i vlast u općini Ilidža, dokle ćemo sa strahom čekati mrak. Svi šute, niko ništa ne govori, a ekslozije se događaju - dodaje N. T.

N. T. kaže da se zna i ko baca eksplozivne naprave, ali da ga očigledno neko štiti.

- Zna se ko to radi, čovjek je poznat policiji, čak ima i narukvicu za praćenje. Policija ga nekad odvede negdje, valjda u zatvor, ali on se opet vrati u Blažuj – ispričao je N. T. iz Blažuja.

U MUP-u Kantona Sarajevo upoznati su sa narušavanjem javnog reda i mira u naselju Blažuj.

- Za eksplozije koje su se dešavale u ranijem periodu u naselju Blažuj, policija je lišila slobode osobu koja je prijavila da joj je bačena eksplozivna naprava, nakon što je istragom utvrđeno da je ona sama sebi bacila eksplozivnu napravu - rekao nam je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Uprave policije MUP-u KS.

Za eksplozije koje su se dogodile jučer i prije dva dana, nezvanično saznajemo, "da je ponovo riječ o istoj osobi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.