open-navfaktor-logo
search
Poginula na mjestu
Užas u Sloveniji: Ispalio raketu u dvorištu i ubio rodicu
Pedesetšestogodišnja žena poginula je u Sloveniji kada ju je prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava pogodila raketa. 
15.01.2024. u 15:06
get url
text

Tragedija se dogodila u općini Lukovica, kada je raketa ispaljena u dvorištu odletjela u zrak, a zatim promijenila pravac i pogodila ženu koja je stajala u blizini. Od zadobijenih teških povreda, 56-godišnja žena je, uprkos hitnoj pomoći, preminula na mjestua. Njen 37-godišnji rođak osumnjičen je za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Policija je o nesreći obaviještena sinoć poslije 18 sati, prenosi 24ur.com

Kako su saopćili, policija je obavila obilazak i nastavlja prikupljanje obavještenja zbog sumnje na krivično djelo izazivanje opće opasnosti za koje se sumnjiči 37-godišnji rođak. O svim saznanjima će biti obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Istovremeno, policija upozorava da bezobzirna i neoprezna upotreba pirotehničkih proizvoda, koja je namijenjena samo nekoliko sekundi zabave, može ostaviti traga na pojedince za cijeli život.

- Prouzrokuje teške tjelesne povrede (opekotine, razderotine šake, povrede oka i sl.), ili može imati teške posljedice, koje su i smrtonosne - napisali su i dodali da pirotehnika također jako uznemiruje životinje i zagađuje okolinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.