open-navfaktor-logo
search
MUP KS potvrdio
Uhapšeno šest navijača zbog napada na policajce uoči derbija Željo - Sarajevo, pronađena i vozila
Sarajevska policija uhapsila je ukupno šest osoba zbog napada na sarajevske policajce tokom intervencije uoči jučerašnjeg derbija između Sarajeva i Željezničara.
04.03.2024. u 14:04
get url
text

VEZANI TEKST - Pod punom "ratnom opremom": Pogledajte snimke nereda i hapšenja "navijača" u Sarajevu

Potvrđeno je to danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Dana 3. marta 2024. godine u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su B.H. (2001), i M.S. (1997). zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti (član 359. stav 2. KZ FBiH), A. B. (1991), A. Ć. (1991), N.B. (1999) i Dž.Dž. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu (član 359. stav 2. KZ FBiH) u vezi sa članom 31. istog zakona (saučesništvo).

Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, Općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena.

VEZANI TEKST - Haos na Grbavici: MUP KS spriječio veliki sukob Hordi zla i Manijaka, uhapšeno devet navijača Sarajeva

Putnička motorna vozila "Peugeot" i "Renault Megane" kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, Općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, Općina Centar Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zdaržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo - saopćili su iz MUP-a KS, dodavši da se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

Iz policije je jučer saopćili da su efikasnim djelovanjem pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, spriječeni neredi većih razmjera, koje je, prema operativnim saznanjima, pripremala navijačka grupa Horde zla uoči i tokom utakmice na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.