open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Uhapšeni advokat predat Tužilaštvu, našli mu četiri pištolja i više od 400 metaka
Dragan Stupar, advokat uhapšen jučer u akciji kodnog naziva "Advokat" predat je jutros u nadležnost Tužilaštva RS-a u Banjoj Luci, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.
07.12.2023. u 08:56
get url
text

VEZANI TEKST - U akciji MUP-a RS-a uhapšen advokat Dragan Stupar

On se sumnjiči za krivična djela napad na sudiju ili javnog tužioca u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Policija je jučer, na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjoj Luci pretresla privatne poslovnice prostorija koje koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelima.

Kako je jutros saopćio MUP RS-a, u pretresima su pronašli i oduzeli četiri pištolja, 435 metaka različitog kalibra, mobilni telefon i druge predmete.

Akciju kodnog naziva "Advokat" realizovali su policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i Policijske uprave Banja Luka pod nadzorom Tužilaštva RS-a, navedeno je u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.