open-navfaktor-logo
search
Djelovao širom FBiH
Uhapšen Sanel Arslani (46), za njim je potjernice raspisalo čak pet kantonalnih MUP-ova
Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, koordiniranom akcijom na širem području Lukavca, nakon višemjesečnog operativnog rada i postupanja po ranije raspisanim operativnim potragama, danas su locirali i uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine Sanela Arslanija (46), saopćeno je iz MUP-a TK.
25.07.2023. u 15:56
get url
text
Sanel Arslani
Sanel Arslani

Za Arslanijem se tragalo zbog postojanja osnova sumnje da je na području Tuzlanskog kantona i drugih kantona Federacije Bosne i Hercegovine, počinio više teških krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH. U akciji privođenja učestovali su pripadnici Sektora kriminalističke policije, Jedinice policije za specijalnu podršku i Policijske uprave Lukavac.

- U prethodnom periodu, Uprava policije MUP-a TK je zbog više krivičnih djela krađe i teške krađa, koje su počinjene na području TK, raspisala dvije operativne potrage za Arslanijem, dok su četiri kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova s područja Federacije BiH također raspisala potrage za istim zbog počinjenja više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata - navode iz MUP-a TK.

Sanel Arslani je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH, uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK na daljnje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.