open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a
Uhapšen dvojac u Novom Travniku: Tražili 100.000 da ne objave intimne snimke
Pripadnici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili dvije osobe iz Novog Travnika zbog ucjene i neovlaštenog optičkog snimanja.
30.03.2021. u 15:40
get url
text

Kako je saopćio FUP, uhapšeni su A. R. (1993) i A. D. (1994), a pretresene su dvije lokacije na području Srednjobosanskog kantona.

Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

- A. R. i A. D. se sumnjiče da su u novembru 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru, a potom od decembra 2020. do januara 2021. godine, oštećenu osobu ucjenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000 KM - saopćioje FUP.

Nezvanično, radi se o snimcima intimnog karaktera.

- Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona - naveli su iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.