open-navfaktor-logo
search
Zatečen u krađi drva
Uhapšen 28-godišnjak zbog pokušaja ubistva i napada na policajce
Policajci PU Hadžići i Trnovo sinoć su u 22.20 sati uhapsili A. D, rođenog 1995. godine, iz Hadžića zbog sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i napad na ovlaštenu službenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
25.08.2023. u 12:05
get url
text

Djela su, kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, počinjena prethodnog dana u naselju Ljubovčići, općina Hadžići.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 28-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

VEZANI TEKST - Krao drva u Hadžićima pa povrijedio dva policajca tokom bjekstva: Jedan mora na operaciju

Kako smo ranije objavili, dvojica muškarca su preksinoć u Hadžićima napali i povrijedili dvojicu policajaca od kojih je jedan zadobio teške povrede te je morao hitno biti operisan. Dvojica muškaraca uočena su u krađi drva u Hadžićima, te su policajci intervenisali, a tokom bjekstva jedan od muškarca pokušao je vozilom pregaziti policajce. Policija se potom dala u potragu za muškarcem koji je upravljao terencem, dok je drugi muškarac koji je s njim krao šumu navodno lociran i uhapšen.

Došlo se do saznanja da je terencem upravljao A. D, koji je sinoć i uhapšen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.