open-navfaktor-logo
search
Umro u bolnici
Ubijen terorista koji je ubio dvoje ljudi u Briselu
Abdesalem L, koji je sinoć u terorističkom napadu u Briselu ubio dvoje švedskih navijača i ranio trećeg, umro je u bolnici nakon što je teško ranjen jutros u okršaju sa belgijskom policijom u Briselu. 
17.10.2023. u 10:15
get url
text

Belgijska televizija RTBF objavila je da je terorista preminuo u 9.30 sati. Dodali su da ga je policija neutralisala i da je kod njega pronađeno oružje.

- On je upucan u utorak ujutro nakon policijske potrage - rekla je u utorak ujutro za Radio 1 ministrica unutrašnjih poslova Belgije, Anelies Verlinden. Tada je terorista bio u kritičnom stanju i nalazio se u bolnici.

VEZANI TEKST - Poznat identitet napadača u Briselu, još nije uhapšen

Svjedok je vidio osumnjičenog u kafiću na ulici Verboekhovenplein ili blizu nje, u blizini zgrade u kojoj je policija u ponedjeljak navečer tragala za ubicom.

Kada je policija stigla, došlo je do pucnjave tokom koje je muškarac upucan, a jedna ili više osoba su navodno povrijeđeni. Na istoj lokaciji pronađeno je i automatsko oružje korišteno u napadu.

Dvoje Šveđana ubijeno je u napadu u ponedjeljak navečer,  a jedan državljanin Švedske je ranjen. Osumnjičeni počinitelj je naknadno distribuirao video u kojem preuzima odgovornost za napad u ime tzv. Islamske države.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.