open-navfaktor-logo
search
Sarajevo i Foča
Tužilaštvo o akciji "Kum": Istraga šverca velike količine droge, među osumnjičenima i granični policajac
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo se povodom akcije "Kum" koju pod njihovim nadzorom provode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a. 
21.02.2024. u 13:23
get url
text

VEZANI TEKST - U Sarajevu i u RS-u u toku akcija "Kum", pretresi na više lokacija

Kako su naveli, u okviru predmeta kodnog naziva "Kum" pod nadzorom tužioca iz Sky tima, na području Foče, Sarajeva i drugih gradova, provode se pretresi na više lokacija, kao i hapšenja osumjičenih osoba.

Između ostalog, kako nam je potvrđeno, pretresen je i objekat hotela Royal u Vogošći.

Akcijom je, navodno, obuhvaćen i Fikret Kajević, vlasnik hotela, ali trenutno nije poznat njegov status u ovom predmetu.

- Istraga u predmetu odnosi se i na koruptivna krivična djela jer je jedan od osumnjičenih aktivni policijski službenik Granične policije BiH, koji se tereti da je za nezakonitu imovinsku korist pripadnicima kriminalne organizacije neistinito ovjeravao dokumentaciju za navodni prelazak granice, kako bi im na taj način ishodio alibi za vrijeme počinjenja kaznenih djela - naveli su iz Tužilaštva.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizovani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narkotržištu većih količina opojnih droga.

- S obzirom na to da su aktivnosti u toku, u ovom trenutku ne možemo davati više detalja ili informacija - kazali su iz Tužilaštva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.