open-navfaktor-logo
search
Osumnjičena za ubistvo
Tužilaštvo HNK će zatražiti produženje pritvora za fatalnu Sunitu
Hindić-Bošnjaković iza rešetaka liječi se od težih povreda nogu, koje je navodno zadobila prilikom bijega nakon ubistva
29.10.2019. u 20:41
get url
text

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona će zatražiti od Općinskog suda u Mostaru produženje pritvora za Sunitu Hindić-Bošnjaković (21) , osumnjičenu da je iz pištolja ubila hercegovačkog poduzetnika Ninu Ivankovića (55) nakon burne svađe u ranim jutarnjim satima u Vili Ivanković.

Kako su kazali iz Tužilaštva još se čeka nalaz naloženih vještačenja u ovom slučaju. Za to vrijeme Hindić-Bošnjaković iza rešetaka liječi se od težih povreda nogu, koje je navodno zadobila prilikom bijega nakon ubistva. Hindić-Bošnjaković je iz Travnika, gdje se, podsjetimo, predala tamošnjoj policiji, u Mostar dovezena s nogama u gipsu. Ona je, navodno, nakon ubistva, skočivši sa zida kraj motela u mjestu Buna kod Mostara zadobila lomove kostiju oba stopala. Šta je prethodilo ubistvu, ko je sve prisustvovao, ko joj je bio pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. 

Šta se dogodilo između nje i Ivankovića, nije poznato, ali je ona oko šest ujutro pozvala taksi i u mostarskom prigradskom naselju Ilići se predomislila, kazavši taksisti da je vrati u hotel. Cijelim putem se dopisivala s nekim, te tražila od taksiste da stane na benzinskoj pumpi da kupi sok. Sat poslije povratka u hotel, čuo se pucanj.  Ona je u svoju odbranu navodno kazala da je splet okolnosti doveo do tragičnog događaja. Ona je istražiteljima rekla kako nije namjerava da ubije Ivankovića.

Iako se na ročištu njena odbrana, s advokaticom Nadom Dalipagić na čelu, usprotivila prijedlogu za određivanje pritvora, jer osumnjičena nema gdje pobjeći, posebno zbog činjenice da su joj slomljene obje noge, sudija je uvažio prijedlog Tužilaštva HNK u kojem je navedeno da postoji mogućnost bijega osumnjičene, s obzirom na to da je često mijenjala adrese stanovanja , te da je uprkos povredi u vrlo kratkom periodu uspjela pobjeći na travničko područje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.