open-navfaktor-logo
search
Prostitucija i droga
Tužilaštvo BiH traži pritvor za Tijanu Ajfon i njene "kolege"
Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužilac Odjela III Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno sedam osumnjičenih osoba uhapšenih u policijskoj akciji u okolini Bijeljine.
29.05.2020. u 16:39
get url
text

Mjera pritvora predložena je za Zlatana Ćuka,  rođen 1989. godine u Bijeljini, Milisava Tomića, rođen 1992. godine u Bijeljini, Sinišu Perića, rođen 1986. godine u Tuzli

Dragana Kakuću, rođen 1992. godine u Sarajevu, Srđanu Šojiću, rođen 1995. godine u Bratuncu, Tijani Maksimović, rođena 1992. godine u Rumi i Željku Vujiću, rođen 1984. godine u Bijeljini.

Osobe koje su uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva “Kristal”, osumnjičene su za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva.

S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera uhapšenih osoba i dovedenih u Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.