open-navfaktor-logo
search
Uskoro nastupa zastara
Tumara ni danas nije došao na sud: Izdata naredba za raspisivanje potjernice za banjalučkim gorštakom
Sutkinja Osnovnog suda Banja Luka Danijela Božić izdala je danas naredbu za raspisivanje potjernice za Banjalučaninom Slavišom Tumarom (40) i odredila mu pritvor, jer se ponovo nije pojavio na zakazanom ročištu po optužbi za krivično djelo proganjanje.
07.03.2024. u 13:42
get url
text

Tumara već skoro tri godine ignoriše sud. Glavni pretres protiv njega je započeo u junu 2021. godine, ali se on od tada nijednom nije pojavio na ročištu, ne odaziva se na sudske pozive i skriva od sudskih policajaca koji su najmanje deset puta dolazili na adresu gdje živi kako bi ga sproveli na suđenje.

S obzirom na to da je optužen za djelo koje je počinjeno 2018. godine, kao i da se tereti za krivično djelo proganjanje (iz člana 144. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika RS-a), a za koje je zaprijećena kazna do tri godine, u ovom predmetu uskoro nastupa zastara.

VEZANI TEKST - Godinama se skrivao od pavosuđa, filmski uhapšen, ali se ni danas nije pojavio u sudu

Podsjećamo, Tumaru su, po ranijoj potjernici, 14. februara ove godine uhapsili pripadnici banjalučke policije i Žandarmerije u stanu u Ulici Kralja Alfonsa u Banjoj Luci zajedno sa još četiri člana njegove porodice - roditeljima i dvije sestre. Međutim, nakon toga je odveden na Psihijatriju i nije mu određen pritvor.

Porodica je uhapšena zbog sumnje da su ga godinama skrivali u stanu odakle navodno uopšte nije izlazio niti komunicirao sa vanjskim svijetom, a s obzirom na to da se sumnja da je živio u necivilizovanim uslovima, prozvan je "banjalučkim gorštakom".

Optužnica Tumaru tereti da je tokom 2018. godine proganjao i u stopu uhodio bivšu djevojku S. Š.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.