open-navfaktor-logo
search
Odlazeći predsjednik
Trump ima svoje viđenje: Ja sam pobijedio na ovim izborima s velikom razlikom
Ja sam pobijedio na ovim izborima s velikom razlikom, riječi su američkog predsjednika Donalda Trumpa, koje je napisao na Twitteru manje od jednog sata prije nego će biti potvrđeno da je kandidat demokrata Joe Biden izabran za 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).
07.11.2020. u 18:29
get url
text

Dok su još u toku bile praktično posljednje minute brojanja glasova u saveznim državama Pennsylvania i Georgia, u kojima ga je Biden značajno prestigao, Trump se oglasio na Twitteru.

- Ja sam pobijedio na ovim izborima s velikom razlikom - bila je poruka Trumpa.

Potom je stigla potvrda da je demokratski kandidat Joe Biden pobijedio u saveznoj državi Pennsylvaniiji, osvojivši time 270 elektorskih glasova, koliko mu je bilo potrebno za ulazak u Bijelu kuću kao 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon toga je Trump rekao je da izbori još nisu gotovi, te da se Biden lažno predstavlja kao predsjednik.

- Neću stati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i demokratiju koju zahtijeva. Svi znamo zašto se Biden žuri da se lažno proglasi pobjednikom i zašto mu saveznici pomažu u medijima, ne žele da istina izađe na vidjelo - rekao je Trump ponovivši kako izbori nisu gotovi.

Na putu do pobjede nad republikanskim kandidatom i predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom, Biden je također pobijedio u saveznim državama Arizona, Wisconsin i Michigan, gdje je Trump odnio pobjede 2016. godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.