open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Sarajevo
Suđenje u slučaju smrti Džene Gadžun ponovo odgođeno, optužena doktorica javila da je bolesna
Ponovno je odgođen početak suđenja doktorima optuženim u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun. Današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu nije pristupila doktorica Jasmina Halimić. 
07.12.2023. u 10:47
get url
text

VEZANI TEKST - Slučaj Džene Gadžun: Objavljujemo snimke poziva Hitnoj pomoći iz ordinacije "Dr. Bejtović"

Sudu je dostavljena medicinska dokumentacija prema kojoj je Halimić jučer, 6. decembra, otpuštena iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon višednevnog liječenja. 

Sutkinja Indira Jahić nije saopćila bilo kakve detalje o njenom medicinskom stanju, a prethodno je odbila zahtjev branioca dr. Halimić, Damira Koldže, da se isključi javnost sa suđenja.

Sud je donio naredbu o hitnom medicinskom vještačenju kojim će se naložiti vještaku da u roku od tri dana utvrdi sposobnost optužene Halimić da prisustvuje suđenju i učestvuje u postupku. U zavisnosti od nalaza vještaka novo ročište će biti zakazano za sedam ili 14 dana. 

Stranke u postupku će o novom terminu ročišta biti obaviještene telefonskim putem, rečeno je danas u sudnici. 

{$galerijaFotografija}

Početak suđenja u slučaju "Gadžun" odgođeno je više puta do sada. Odgođeno je 16. novembara zbog bolesti sudije, a prije toga je odgođeno zbog nedolaska advokata jednog od optuženih ljekara. Čak je i jedno od ročišta za izjašnjenje o krivnji prekinuto i pomjereno jer je jednom od optuženih, dr. Suadu Rožajcu, pozlilo uoči ročišta kada ga je iz zgrade Suda odvezla Hitna pomoć.

VEZANI TEKST - Ljekari optuženi za smrt Džene Gadžun nesmetano rade; Majka Amila: To je katastrofa, zna li narod kome ide?

Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović.

Sve troje su nedavno pred Kantonalnim sudom negirali krivnju za optužbe koje su im stavljene na teret.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji "Dr. Bejtović" obavljali "rutinsku" operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.
 
 
 

 

IMG_20231207_103245.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.