open-navfaktor-logo
search
Uhapšen manijak
Strava u Rusiji: Divljački me tukao i silovao više od 1.000 puta 14 godina, njegova mama sve je gledala...
Rus Vladimir Českidov (51) uhapšen je u regiji Čeljabinsk na gorju Uralu nakon što je otkriveno da je 14 godina jednu ženu držao kao seksualnu robinju u improviziranoj tamnici, gdje ju je divljački tukao i silovao više od 1000 puta.
03.08.2023. u 18:58
get url
text
Vladimir Českidov, soba, seksualna robinja, Rusija
Vladimir Českidov, soba, seksualna robinja, Rusija

Žena (33) koja je identificirana samo po imenu Ekaterina uspjela je u ponedjeljak pobjeći iz njegove kuće u selu Smoleno, a Českidov je optužen i za kasapljenje druge žene.

Ekaterina je policiji priznala da ju je držao u zatočeništvu od 2009. te da ju je puštao iz zaključane spavaće sobe s rešetkama na prozorima samo kako bi mu obavljala kućanske poslove dok bi joj on pritom prijetio nožem. Također je policiji rekla da je više puta bila mučena i brutalno pretučena za svaki manji prijestup.

Pretragom Českidovljeve jednospratnice pronađena je kolekcija seksualnih igračaka, brnjica i DVD-ova s ​​pornografijom, pišu lokalni mediji.

Ekaterina je također navela da je Českidov 2011. izbo do smrti ženu po imenu Oksana, koju je nazivao svojom "suprugom", a zatim je prisilio Ekaterinu da mu pomogne riješiti se Oksanina tijela. Istražni odbor Čeljabinska potvrdio je pronalazak ljudskih ostataka u podrumu njegove kuće.

Českidov se sada suočava s optužbama za ubistvo, silovanje i otmicu, a njegova majka, 72-godišnja Valentina Českidova koja je živjela s njim i seksualnom robinjom, također je uhapšena zbog svoje uloge u otmici žene, prenosi ruski informativni kanal 74.ru.

Tokom saslušanja o pritvoru Českidov je izgledao iscrpljeno te je bio neobrijan, a pritom se rasplakao i negirao bilo kakvu krivnju, rekavši sudiji da on i Ekaterina dijele "zajedničku ljubav". Međutim, 33-godišnja žrtva ispričala je policiji sasvim drugačiju priču...

Prema njenim riječima, njeno zatočeništvo započelo je u jesen 2009. kada je ona, tada 19-godišnjakinja, srela tada 37-godišnjeg Českidova na autobuskoj stanici. On ju je pozvao k sebi na piće, ali kad su stigli u kuću, on je navodno potegao nož na svoju gošću i izjavio da je ona od sada njegova taokinja.

Navodno je želio oteti mladu ženu "koja vjerovatno ne bi bila prijavljena kao nestala", pa je zato odabrao Ekaterinu koja je dolazila iz problematične porodice s niskim prihodima, bila je zgodna te je šepala zbog urođenog problema sa stopalom.

Ekaterina je rekla policiji da je sljedećih 14 godina provela uglavnom u spavaćoj sobi osiguranoj teškim katancem. Českidov bi je puštao van samo da kuha, čisti i brine se za njegovu stariju majku - ali čak i tada, rekla je, njen bi je otmičar pratio uokolo mašući nožem kako ne bi pokušala pobjeći.

Kad god bi Českidov, koji je nezaposlen, izašao iz kuće, Ekaterini bi zalijepio usta ljepljivom trakom i zavezao je za gredu kako ne bi mogla zvati za pomoć i pokušati pobjeći.

U razgovoru s istražiteljima, Ekaterina je rekla da ju je Čerkidov redovno silovao. Nije znala reći koliko puta tokom godina, no procjenjuje da ih je bilo više od hiljadu. Ekaterina je također tvrdila da ju je Českidov tjerao da pije alkohol i da ju je tako divljački udarao po glavi da je nakon nekog vremena zaboravila sve kontakt podatke svojih rođaka.

Njen otac umro je prije njenog rođenja, a bez majke je ostala dok je još bila beba. Ima stariju sestru, koja je navodno čekala devet godina prije nego što je prijavila njennestanak.

33-godišnja Ekaterina rekla je policiji da je u jednom trenutku Českidov doveo drugu ženu u njegovu kuću te ju je predstavio kao svoju "ženu", iako je Oksana kasnije priznala Ekaterini da njih dvoje nisu bili vjenčani.

Tokom sudskog ročišta, Českidovljeva je majka rekla sudiji da je njen sin u zakonskom braku s jednom ženom iz Ekaterinburga. Par nije živio zajedno godinama, ali se nisu formalno razveli.

Godine 2011. Oksana i Českidov su se navodno potukli, a žena je pokušala pozvati pomoć. Bijesni Českidov tada je navodno zgrabio nož i više puta izbo Oksano te je tako usmrtio. Ekaterina je tvrdila da ju je njen otmičar tada natjerao da mu pomogne rasjeći ženino tijelo i strpati ostatke u veliki lonac, koji je zatim zakopao u podrumu. Obdukcijom je otkriveno da je žrtva vjerovatno umrla od uboda nožem.

Ekaterininoj noćnoj mori konačno je došao kraj ove sedmice, kada je Českidov, koji je posljednjih mjeseci puno pio, doživio psihotičnu epizodu izazvanu alkoholom. Njegova je majka, vjerovatno u strahu za vlastitu sigurnost, pozvala pomoć, a on je odvezen u ustanovu za mentalno zdravlje.

U svom tom metežu 51-godišnjak navodno je zaboravio zaključati vrata za sobom, a njegova je majka nagovarala Ekaterinu da pobjegne, rekavši joj da "možda više neće dobiti takvu priliku".

Nakon što je izašla iz kuće u kojoj je bila držana 14 godina, Ekaterina je otišla pronaći svoju sestru, koju je zatekla kako živi u blizini. Sestra je potom pozvala policiju.

Sudija je u utorak proglasio Českidova sposobnim za suđenje i odredio mu zatvor na dva mjeseca. Njegova majka je, međutim, puštena.

Samotnjak s kriminalnom prošlošću

Govoreći ispred zgrade suda, Českidova, bivša zaposlenica psihijatrijske bolnice koja je udovica, rekla je novinarima da se Ekaterina "zaljubila" u njenog sina i živjela s njim "dobrovoljno". Dodala je da se navodna žrtva ponašala "kao kraljica", odbijajući bilo što učiniti ili pronaći posao.

Susjedi u selu opisali su Českidova kao samotnjaka kojeg su obično viđali kako pijan tetura uokolo s kapuljačom nisko navučenom na glavu ili gleda djecu na lokalnom igralištu.

51-godišnjak ima kriminalnu prošlost, koja uključuje presudu za pljačku iz 1989. godine. Bude li proglašen krivim za ubistvo i ostale optužbe, Českidov bi mogao dobiti 25 godina zatvora, prenosi Jutarnji.
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.