open-navfaktor-logo
search
Završeno saslušanje
Slučaj "Dženan Memić": Zijad Mutap prenoćit će u SIPA-i, sutra izlazi pred tužioca
U prostorijama SIPA-e večeras je okončano ispitivanje jutros uhapšenih osoba zbog ometanja istrage u slučaju "Dženan Memić".
01.02.2021. u 21:10
get url
text

- Danas je u prostorijama SIPA-e saslušan u svojstvu osumnjičenog Zijad Mutap, otac Alise Mutap, na okolnosti događaja vezanih za smrt Dženana Memića, a u okviru istrage koju je pokrenulo Tužilaštvo BiH. Zijad Mutap bit će zadržan 24 sata kada će biti predat postupajućem tužiocu, koji će ga naknadno saslušati i donijeti odluku o eventualnom pritvoru – kazao je za Faktor, Goran Dragović, advokat uhapšenog Zijada Mutapa.

VEZANI TEKST - Uhapšen otac Alise Mutap i Hasan Dupovac, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS

Obzirom da je u toku faza istrage, advokat Dragović, kaže da će se sutra znati više detalja nakon odluke tužioca.

Zijad Mutap je otac Alise Mutap, Dženanove tadašnje djevojke koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede. 

Pripadnici SIPA-e su zbog ometanja istrage uhapsili jutros Zijada Mutapa i Hasana Dupovca, nekadašnjeg šefa Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo. 

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, SIPA je danas pretresla dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, u Hadžićima i na Ilidži, s ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi se obavljaju u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.