open-navfaktor-logo
search
Objavljena imena
Sedam uhapšenih u Bosanskoj Gradišci predati tužilaštvu, osumnjičeni za šverc kokaina, ekstazija i marihuane 
Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka predati su uhapšeni iz Bosanske Gradiške koji se sumnjiče za šverc droge, kokaina, ekstazija i marihuane. 
12.10.2023. u 10:55
get url
text

Iz tužilaštva je saopćeno da im je Policijska uprava Bosanska Gradiška dostavila izvještaj protiv sedam osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Osumnjičeni su Saša Lipovac, Strahinja Drinić, Mirko Radak, Ognjen Šobot, Danijel Todorović, Nikola Janković i Aleksandar Grandić, svi iz Gradiške, saopćeno je iz tužilaštva. 

- U periodu od druge polovine 2022. godine do 11.10.2023. godine, osumnjičeni su nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain, ekstazi i marihuanu korisnicima na području Grada Bosanska Gradiška. Osumnjičeni su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i biće ispitani na okolnosti počinjenih krivičnih djela. Tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijske uprave Bosanska Gradiška.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.