open-navfaktor-logo
search
U mjestu Vitna
Saobraćajna nesreća kod Ljubuškog: Spremnik za plin ispao iz vozila i udario ženu, preminula na mjestu događaja
U mjestu Vitna, kod Ljubuškog, na magistralnoj cesti došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba.
30.08.2023. u 10:20
get url
text

- Na dijelu magistralne ceste M-6 dogodila se saobraćajna nesreća tokom prijevoza praznih spremnika za tekući plin motornim vozilom marke "damler-benz" kojim je upravljao Z. P. (rođen 1971. godine) kada je došlo do pada jednog od spremnika za plin na trotoar kojim se u tom trenutku kretala osoba F. Z. (rođena 1949. godine) koju je isti spremnik udario i odbacio u kanal pored ceste, posljedicom čega je uslijed zadobijenih povreda preminula na mjestu događaja - saopćeno je iz Tužilaštva ZHK.

Kako se dodaje, ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužioca obavile uviđajne radnje zajedno sa vještakom saobraćajne struke i zamjenikom glavnog kantonalnog tužioca te izuzele predmetno vozilo i ostale tragove pronađene na mjestu događaja radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminule po nalogu tužioca izvršiti obdukcija danas.

- U predmetu će se nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja u vezi s uzrokom nastanka saobraćajne nesreće - dodaju iz Tužilaštva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.