open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Ruske vlasti o ukrajinskom udaru: Dronovima napadnuti Moskva i Krim, jedna osoba povrijeđena
Najmanje jedna osoba je povrijeđena u nedjelju ujutru nakon dva odvojena napada dronovima za koje Rusija tvrdi da ih je organizovala Ukrajina na glavni grad Moskvu i poluostrvo Krim, koje je anektirala 2014. godine
30.07.2023. u 12:19
get url
text

VEZANI TEKST - Ukrajinski dronovi napali Moskvu, pogođene zgrade, ima povrijeđenih

- Jedna ukrajinska bespilotna letjelica uništena je u vazduhu sistemima protivvazdušne odbrane iznad teritorije Odintsovskog okruga Moskovske oblasti - saopćtilo je Ministarstvo odbrane Rusije na Telegramu.

U saopćenju se navodi da su sistemi za elektronsko ratovanje presreli još dva drona, koji su se kasnije srušili na teritoriju kompleksa nestambenih zgrada.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je ranije u izjavi za Telegram da nema žrtava zbog palih dronova, dok su manje oštećene dvije poslovne zgrade.

{$galerijaFotografija}

- Čuvar u jednom od dvije zgrade je povrijeđen - rekao je zvaničnik ruskog Ministarstva za vanredne situacije, prenijela je državna novinska agencija TASS.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopćilo da je spriječen pokušaj ukrajinskog napada sa 25 bespilotnih letjelica na ciljeve na poluostrvu Krim.

Dodaje se da je 16 ukrajinskih bespilotnih letjelica uništeno sistemima protivvazdušne odbrane, a devet su presreli sistemi za elektronsko ratovanje, nakon čega su pale u Crno more.

U saopćenju je navedeno da u spriječenom "terorističkom napadu" nema gubitaka života niti druge štete.

AA-20230730-31802092-31802071-RUSIJA_JEDNA_OSOBA_POVRIJEDENA_U_NAPADIMA_DRONOVIMA_NA_MOSKVU_I_KRIM.jpg
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.