open-navfaktor-logo
search
Bombardovanje
Ranije mu ubili članove porodice: Novinar Al Jazeere ranjen u izraelskom napadu na Gazu
Dopisnik Al Jazeere Wael Al-Dahdouah ranjen je u petak od gelera tokom izraelskog zračnog napada na Khan Younis, u južnom Pojasu Gaze.
15.12.2023. u 18:53
get url
text

Očevici su rekli dopisniku Anadolije da je al-Dahdouh zadobio povrede ruke i stomaka od projektila koji je lansirao izraelski vojni dron, a koji je gađao blizinu škole Haifa, u centru Khan Younisa.

FOTO: AA

Medicinski izvori javili su Anadoliji da su povrede palestinskog novinara lakše, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Al-Dahdouah je ranije u izraelskim napada izgubio članove najuže porodice. Neselektivni napad izraelskih okupacijskih snaga rezultirao je tragičnim gubitkom njegove supruge, sina i kćerke, dok je ostatak njegove porodice zatrpan pod ruševinama.

VEZANI TEKST - Izrael bombardovao kuću u kojoj je bila porodica novinara Al Jazeere, ubili mu suprugu, sina, kćerku...

Njihov dom bio je meta u kampu Nuseirat u središtu Gaze, gdje su potražili utočište nakon što su raseljeni zbog početnog bombardovanja u njihovom susjedstvu.

Izrael je bombardovao Pojas Gaze iz zraka i s kopna, uveo opsadu i pokrenuo kopnenu ofanzivu kao odmazdu za prekogranični napad Hamasa 7. oktobra.

Prema zdravstvenim vlastima Gaze u izraelskim napadima od tada je najmanje 18.787 Palestinaca ubijeno, a 50.897 povrijeđeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.