open-navfaktor-logo
search
Karabinjeri ga zaustavili
Pucnjava u Rimu: Na sastanku stanara ubio tri žene, četiri osobe ranjene
Tri su žene ubijene u nedjelju kada je na sastanku stanara jednog stambenog bloka u Rimu muškarac izvukao pištolj i otvorio vatru, izvijestili su italijanski mediji.
11.12.2022. u 16:05
get url
text

U izvještajima stoji da je 57-godišnji muškarac priveden nakon pucnjave koja se dogodila u baru u četvrti Fidene gdje se održavao sastanak.

- Jednostavno je ušao u prostoriju, zatvorio vrata i povikao "sve ću vas pobiti", a zatim je počeo pucati - prenijela je italijanska novinska agencija Ansa izjavu jednog od očevidaca.

Tokom sastanka, javljaju italijanski mediji, Claudio Campiti (57) otvorio je vatru, ubio tri, a ranio četiri osobe. Ubijene su Sabina Sperandio, Elisabetta Silenzi i Nicoletta Golisano. Četvero ranjenih prevezeni su u bolnice Sandro Pertini i Umberto I, a jedan od njih je u teškom stanju.

Ubicu, koji ima čist dosije, zaustavili su karabinjeri i uhapsili ga. Pištolj Glock ukrao je iz streljane, jer mu je odbijeno izdavanje dozvole za oružje. Komšije su ga i prije prijavljivale jer je jedne prilike prijetio djeci koja su se igrala ispred njegove kuće. 

Campiti je već neko vrijeme bio u sukobu s ostalim stanarima. Pokrenuo je i svoj blog consorziovalleverde.blogspot.com. Na njegovom Facebook profilu mogu se pronaći slike vojnika igračaka sa likom Hitlera i Musolinija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.