open-navfaktor-logo
search
Uhapšen prije dva dana
Predložen pritvor Banjalučaninu u čijem je "audiju" policija pronašla kilogram kokaina
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je određivanje pritvora Banjalučaninu Saši K. (33) koji je uhapšen 1. avgusta oko 21 sat u ovom gradu kada je u njegovom "audiju", kako je saopćeno iz policije, pronađeno više od kilogram kokaina.
03.08.2023. u 13:59
get url
text

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. O pritvoru će odlučiti Osnovni sud Banja Luka. 

Iz policije su ranije saopćili da se S. K. sumnjiči za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droga, a da je prilikom pretresa oduzeto vozilo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

VEZANI TEKST - U Banjoj Luci zaplijenjen kokain vrijedan 65.000 eura, uhapšena jedna osoba

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je 1.8.2023. godine od njemu poznate osobe, radi stjecanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno radi prodaje kupio, držao i prenosio  drogu kokain ukupne bruto mase 1.105,94 grama, na način da ju je sakrio u vozilo marke audi, u posebno izrađen skriveni prostor, a pronađena je dan kasnije prilikom pretresa navedenog vozila od policijskih službenika - saopćeno je danas iz banjalučkog tužilaštva. 

Pakovanje kokaina je nađeno u pripemljenom spremniku ispod mjenjača auta. Vrijednost oduzete droge i automobila procjenuje se na oko 65.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.