open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo USK
Potvrđena optužnica zbog ubistva u Bihaću: Žerića terete da je iz osvete autom udario Bajramovića
Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Irmana Žerića (26) iz Bihaća zbog ubistva Elvisa Bajramovića, saopćeno je danas iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.
28.09.2023. u 15:11
get url
text

Žeriću je na teret stavljeno da je 30. juna ove godine, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica, udario automobilom Elvisa Bajramovića. 

- Optuženom se stavlja na teret da je dana 30. juna 2023. godine u Ulici Hasan bega Bišćevića u Bihaću, upravljajući vozilom marke "fiat stilo" i krećući se iz pravca grada u pravcu mjesta Sokolac, a pri tom znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali, oštećenog udario prednjim dijelom automobila nakon čega je oštećeni pao na haubu i prednje vjetrobransko staklo te na asfaltni kolovoz i pri tome zadobio teške teške tjelesne povrede nakon kojih je preminuo 1. juna 2023. godine - saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva USK.

Dodaju da je Žerić nakon toga putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario Bajramovića i da mu se osvetio.

- Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza - dodaje se u saopćenju.

Također, Kantonalni sud u Bihaću produžio je Žeriću pritvor za dva mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.