open-navfaktor-logo
search
Općinski sud
Potvrđena optužnica: Alen Pleh krvnički pretukao dvoje maloljetnika u Sarajevu
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Alena Pleha zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih povrede dvjema maloljetnim osobama.
19.06.2023. u 12:06
get url
text

- Optužen je da je 25. maja 2023. godine oko 21 sat na potkrovlju garaža koje se nalaze u nizu u ulici Tina Ujevića u Sarajevu fizički napao dvoje 17-godišnjaka, udarajući ih pesnicama više puta u predjelu glave, pri čemu su oboje zadobili teške tjelesne povrede, a jedno od njih i povrede opasne po život. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila produženje pritvora optuženom. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 12 svjedoka, dva vještaka medicinske struke i izvođenje više do 30 materijalnih dokaza - saopćeno je iz Tužilaštva KS.  

Hayat je objavio da je sedamnaestogodišnjem mladiću polomljena vilica, a djevojka je zbog teških povreda glave prošla višesatnu operaciju. Krvnički ih je pretukao Alen Pleh (42) koji je odranije poznat policiji.

Hajrudin Ćuprija, otac mladića koji je brutalno pretučen za Hayat je pojasnio šta se dogodilo tog kobnog dana kada su brutalno pretučeni njegov sin Davud i prijateljica Naida.

- Završio je sa školom i dogovorio se sa prijateljicom koja je iz druge škole da se nađu u blizini Doma policije gdje se uvijek djeca i igraju. Pravili su neke narukvice, da bi iz čista mira nasilnik, monstrum, manijak razgovarao sa nekim preko telefona, derao se na nekoga i zatim krenuo na dječicu. Davuda je prislonio uza zid i tukao jedan period krvnički. Vilicu mu je slomio, usna mu je sašivena.. Naida se u tom momentu derala, pokušala dozvati pomoć – pojašnjava.

Dodaje kako su pojedini građani snimali telefonom, ali da niko nije uskočio kako bi ga razdvojio.

- Tu sam razočaran kao građanin Sarajeva. Onda je krvnički tukao malu Naidu, a kada je pala na pod, udarao je nogama, zalijetao se da bi je udarao nogama. Potom je Davud pokušao da ga navuče na sebe da prestane sa Naidom i onda je ponovo tukao Davuda. Nakon što ih je krvnički pretukao, stavio je ruke u džepove i odšetao s lica mjesta. Djevojčica je bila bez svijesti, Davud je bio priseban, ali je imao razvaljenu vilicu. Građani su pozvali Hitnu pomoć, policija je hitno djelovala, Davud ga je opisao i odmah je navečer uhapšen. Kao roditelj sam zabrinut da dijete pošaljem u školu. Bojim se da li će ga neko pretući, da li će s vratiti kući živ. Odmah sam sjeo sa roditeljima male Naide i sad je najvažnije da se djeca oporave. Tada nam je bilo važno da se Naida izvuče, jer je bila ugrožena 2-3 dana. Hvala Bogu, djeca su van životne opasnosti, cijeli dan sam išao s Davudom na razna snimanja, u kontaktu sam sa Naidinim ocem. Naida se oporavlja hvala Bogu. U odnosu kako je prethodna žrtva od istog monstruma prošla, naša djeca su se izvukla. Kada sam čuo da je 2011. godine iz čista mira momka iz Ilijaša kriglom udarao u glavu sve dok mu drška od krigle nije ostala u ruci, ostao sam zetečen. Dobio je samo dvije godine zatvora. On slobodno hoda i vreba narednu žrtvu – naveo je tada ogorčeni Ćuprija.

Istakao je kako je tadašnja žrtva ostala invalid, tačnije bez oka.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.