open-navfaktor-logo
search
Pretresi
Policija u Zenici pronašla tri kilograma droge i uhapsila jednu osobu
Policajci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u pretresu stana i pomoćnih prostorija na području Zenice pronašli su blizu tri kilograma droge i uhapsili jednu osobu.
02.02.2024. u 10:05
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, nakon prikupljenih operativnih saznanja da se osoba H. M., rođen 1988. godine, iz Zenice,  može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kod Općinskog suda u Zenici pribavljena je naredba za pretres stana i pomoćnih prostorija koje on koristi na adresi u ulici Crkvice.

Policija je jučer obavila pretres i pronašla 12 pakovanja marihuane ukupne težine 2.146,65 grama, osam pakovanja spida težine 717,65 grama, jedno pakovanje heroina težine 111,05 grama, digitalnu vagu, mobilni telefon i 20 komada puščane i pištoljske municije. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a osumnjičeni H. M. je uhapšen i zadržan u policijskim prostorijama te je ispitan.

Danas će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

Pronalazak ove količine opojnih droga rezultat je višemjesečnih aktivnosti policijskih službenika MUP-a ZDK, saopćili su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.