open-navfaktor-logo
search
U mjestu Plane
Policija o talačkoj krizi u Rudom: Zarobio dvojicu policajaca unutar ograde sa strujom
Muškarac V. A. iz Rudog uhapšen je jutros oko 10.30 sati sati ispred Osnovnog suda u Višegradu, nakon talačke krize koja se od jutros odvijala u mjestu Plane u ovoj općini.
16.06.2023. u 12:23
get url
text

VEZANI TEKST - Saznajemo: Talačka kriza jutros u Rudom, intervenirala Žandarmerija, osumnjičeni uhapšen

Kao što smo ranije objavili, u Rudom se od jutros odvijala talačka kriza, kada je osumnjičeni zarobio dva sudska policajca Sudske policije RS-a koji su došli da ga, po sudskom nalogu, sprovedu na sud u Višegradu.

Zaprijetio je da je naoružan i da je u ogradi oko objekta gdje su se nalazili sudski policajci puštena struja.

U međuvremenu je uspio da pobjegne, te je potom uhapšen. Osumnjičeni se tereti da je počinio krivična djela protivpravno lišenje slobode i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, potvrdila je policija.

Iz PU Foča je danas saopćeno da im je oko 8.20 sati prijavljeno da su dvije osobe protivpravno lišene slobode od V. A. koji ih drži zatvorene o objektu u mjestu Plane, općina Rudo.

- U ogradi objekta puštena je struja, čime su spriječeni da izađu iz objekta. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja su upućeni službenici Policijske uprave Foča - saopćeno je iz fočanske policije.

FOTO: Ustupljena fotografija

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pod čijim se nadzorom preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela.

Iz policije je istaknuto da je dalji rad u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.