open-navfaktor-logo
search
Marin na udaru
Pogledajte kako se žene u Finskoj solidarišu sa premijerkom, objavljuju svoje snimke
Novinarka BBC-a Megha Mohan objavila je na Twitteru snimak kojim je javnosti pokazala kako se žene u Finskoj solidarišu sa premijerkom ove države. 
20.08.2022. u 19:18
get url
text

Već tri dana vode se rasprave o videosnimku na kojem Sanna Marin pleše i pjeva na privatnoj zabavi. Finska premijerka potom se testirala i na prisustvo droge u organizmu "da bi otklonila zabrinutost javnosti". 

Novinarka BBC-a je uz video solidarnosti finskih žena sa svojom premijerkom napisala: 

- Solidarnost sa Sannom. Žene u Finskoj objavljuju videosnimke na kojima se zabavljaju dok označavaju premijerku Sannu Marin. 

U javnosti se pojavio još jedan snimak na kojima se vidi kako u jednom klubu u Helsinkiju premijerka pleše s finskim pjevačem Olavijem Uusivirtom. U najnovijem videu Marin je snimljena dok pleše s Uusivirtom (39), a oboje se povremeno dodiruju ramenima i bokovima.

VEZANI TEKST - Finska premijerka se testirala na drogu nakon objave videa sa zabave

Muzičar se nakratko naginje naprijed kao da joj želi nešto šapnuti na uho ili je, kako pišu premijerkini kritičari, želi poljubiti u vrat.

Na konferenciji za novinare održanoj u petak, finska premijerka je rekla da se ne sjeća da ju je muškarac s kojim je plesala poljubio u vrat. Kazala je da je i sama pogledala videosnimku i da izgleda kao da joj Uusivirta nešto govori.

- Da, istina je, udana sam žena, no mislim da su to stvari koje se tiču moga privatnog života i ne kanim ih detaljnije komentirati. Usput, mislim da se u tom videu ne događa ništa neprimjereno - rekla je Marin.

Snimak je komentirao i Uusivirta.

- Puno je nagađanja javnosti o prirodi odnosa između mene i premijerke Sanne Marin. Mogu samo reći ono što je istina: mi smo prijatelji i među nama se nije dogodilo ništa neprimjereno - napisao je na Instagramu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.