open-navfaktor-logo
search
Policija sklapa kockice
Ovo je 19-godišnjak osumnjičen za brutalno ubistvo u Doboju, bio ljubavnik Sašine supruge
Dobojska policija i dalje sklapa sve kockice brutalnog ubistva Saše Kulišića (46), koje je potreslo region, a za koji su osumnjičeni njegova supruga Andrea Kajganić (32), te njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19).
31.01.2024. u 17:39
get url
text
Dražen Lazarević, osumnjičeni za ubistvo, Doboj
Dražen Lazarević, osumnjičeni za ubistvo, Doboj

VEZANI TEKST - Otac četvero djece: Poznato ko je brutalno ubijeni muškarac u Doboju

Prvi rezultati istrage ukazuju da su se Andrea i Dražen odlučili na zločin kako bi mogli da nastave svoju ljubavnu vezu za koju je, kako nezvanično saznaje ATV, ubijeni nedavno i sam saznao.

Ne isključuje se mogućnost da iza svega stoji koristoljublje, odnosno da su osumnjičeni željeli da se dokopaju Kulišićeve imovine, uvjereni da će im ostati njegova kuća, posao... 

- Svi detalji zločina se detaljno ispituju, a traga se i za određenim dokazima, kao što je nož za kojim tragaju ronioci Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske - navodi izvor ATV-a.

Kajganić i Lazarević će biti predati tužilaštvu. Ukoliko se dokaže krivica Kajganić, prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, prijeti kazna doživotnog zatvora.

S druge strane Lazareviću se doživotni zatvor ne može izreći, budući da nije napunio 21 godinu.

”Kazna doživotnog zatvora ne može se izreći učiniocu koji u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršio dvadeset i jednu godinu života, niti trudnoj ženi”, navodi se u zakonu.

VEZANI TEKST - Pronađen nag i vezan za drvo: Zbog brutalne likvidacije u Doboju privedeni muškarac i žena

Podsjetimo, Kulišićevo tijelo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan za drvo, kanapom i selotejp trakom. Kako je saopštio načelnik PU Doboj Slobodan Radinković kao direktni izvršilac ubistva osumnjičena je njegova supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina.

Zločin je počinjen jučer oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno planirano. Navodno je Kulišić bio omamljen lijekovima, što će biti predmet vještačenja, a potom je napadnut u krevetu. Sumnja se da je u svojoj kući vezan i ubačen u automobil kojim je prevezen do šume u kojoj je ubijen nožem. Smrtonosne povrede mu je, kako se sumnja, zadala supruga.

Da je zločin bio planiran potvrđuje i to da su Andrea i Dražen u Banjoj Luci iznajmili automobil i stan na dan. Tu su dovezli Andrein automobil, da bi se u Doboj vratili iznajmljenim "peugeotom". I u Doboju su rentali drugo vozilo. Nakon ubistva ponovo su otišli za Banja Luku i vratili iznajmljeni "peugeot". Dražen je uhapšen u Doboju, a Andrea je locirana i uhapšena u iznajmljenom stanu u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.