open-navfaktor-logo
search
Nasljednica restorana
Oteta djeca bogatašice iz Njemačke, napadnut bivši suprug: Policija istražuje je li majka organizirala otmicu
Nakon što je objavljena priča da je oteto dvoje djece bogate nasljednice njemačkog restoranskog carstva Christine Block, ona se sada oglasila i kaže da su djeca "s njom".
03.01.2024. u 18:57
get url
text

Ona je kćerka Eugena Blocka, osnivača lanca restorana Block House.

Christine Block je preko glasnogovornice Block Housea u izjavi za javnost poručila:

- Djeca su dobro. Molim za razumijevanje da u ovom trenutku ne dajem nikakve dalje izjave, posebno zbog brige za dobrobit svoje djece.Istražitelji su se brzo uvjerili da su djeca s majkom u Njemačkoj, prenosi Bild.

Policija nije dala nikakve informacije vjeruje li da je Christina Block sama skrivila otmicu svoje djece.

Nasljednica steakhousea i njen bivši suprug imaju ukupno četvero djece.

Drama se dogodila na Novu godinu u danskom gradu Gravensteinu kada je bivši suprug Christine Block Stephan Hensel (49) bio u restoranu Caféodora s dvoje njihove djece, Klarom (13). ) i Theodorom (10).

Odjednom je nekoliko muškaraca nasrnulo na oca i oborilo ga. Zatim su natjerali djecu da uđu u unajmljeni automobil i odjurili u dva automobila njemačkih registarskih tablica, piše Fenix Magazin.

U novogodišnjoj noći u istragu je bila uključena i njemačka policija, a policija iz Hamburga trenutno provodi istragu.

Danska policija objavila je saopćenje za javnost u kojem opisuje incident u ponedjeljak poslijepodne.

U njemu se ne spominju imena. Kako se navodi u saopćenju, trenutno su u toku uviđaji zbog tjelesnih povreda i lišenja slobode.

Istražuje se i postoji li veza između događaja i svađe roditelja oko starateljstva.

Nakon rastave braka 2014. godine Christina Block i Stephan Hensel podijelili su starateljstvo nad djecom Klarom i Theodorom.

Međutim, kada je otac zadržao djecu u svom domu u Danskoj u ljeto 2021. nakon vikenda odmora u Danskoj, Christina Block je progovorila o otmici i prijavila sve Višem zemaljskom sudu u Hamburgu.

Dobila je na sudu, ali ipak, njen bivši suprug nije dopustio djeci povratak u Njemačku. Umjesto toga, tvrdio je da njih dvoje više ne žele živjeti s majkom.

U presudi iz februara prošle godine danski sud je na kraju odbio vratiti djecu u Njemačku. Christina Block je dobila pravo na posjete.

U saopćenju danske policije također se traže informacije o svjedocima. Desetogodišnji oteti dječak bio je odjeven u svijetloplave traperice, košulju na plavo-bijele pruge i tamni pulover. Djevojčica je (13) nosila lagane cargo hlače i zeleni džemper s motivom medvjedića.

Glasnogovornik danske policije nije dao nikakve dodatne informacije o slučaju. Bild piše kako Stephan Hensel nije želio komentirati slučaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.