open-navfaktor-logo
search
Novi detalji
Objavljene poruke poginulog šefa podmornice Titan: "Ovo je sigurnije od leta helikopterom"
Investitor i milijarder Jay Bloom tvrdi da mu je ponuđena ulaznica za putovanje podmornicom Titan do olupine Titanica i to po sniženoj cijeni, ali je odbio ponudu jer mu se put nije uklopio u raspored.
23.06.2023. u 15:34
get url
text

VEZANI TEKST - Katastrofalna implozija u podmornici Titan: Umrli su odmah, nisu ni znali za problem

U objavi na Facebooku milijarder Jay Bloom podijelio je screenshotove poruka koje je razmjenjivao s šefom uprave OceanGatea Stocktonom Rushem, koji je tvrdio da će putovanje "biti sigurnije od ronjenja".

Bloom kaže da je odbio karte koje je OceanGate ponudio njemu i njegovom sinu po sniženoj cijeni od 150.000 dolara jer mu se put nije uklapao u raspored, a navodi i da je njegov sin bio zabrinut zbog sigurnosti.

U jednoj od poruka Rusha, koji je poginuo kad je Titan implodirao na putu prema olupini Titanica, stoji: "Iako očito postoji rizik, ovo je puno sigurnije od leta helikopterom ili ronjenja s bocama. Nije bilo povrede u 35 godina korištenja podmornica koje nisu vojne".

Bloom navodi kako je Rush "vjerovao u ono što je govorio, ali je bio potpuno u krivu". Dodaje kako je šefa OceanGatea posljednji put vidio u martu, kad je, tvrdi Bloom, "Rush bio apsolutno uvjeren da je zaron do Titanica sigurniji od prelaska ceste".

- Rekao sam mu da zbog svog rasporeda ne možemo ići do sljedeće godine - napisao je Bloom.

U ranijoj objavi, prije nego što su pronađeni ostaci Titana, Bloom je na Facebooku napisao: "Ovo je ludo.. bio sam pozvan da idem na ovaj zaron. Da sam prihvatio, bio bih jedan od ljudi koji su sad u podmornici".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.