open-navfaktor-logo
search
Makedonski MUP
Objavljena međunarodna potjernica za ubicom iz Skoplja: Glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje i Pančea
Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je potjernicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog.
04.12.2023. u 21:19
get url
text

VEZANI TEKST- Tri osobe privedene za ubistvo djevojčice, otac ubicama javio kad će Vanja G. napustiti kuću

Ljupče Palesvki Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea, a za njim se traga zbog krivičnih djela otmice i ubistva.

- Ljupčo Palevski rođen 12. decembra 1964. godine u Skoplju traži se međunarodnom potjernicom za istragu krivičnih djela otmica i ubistvo po naredbi Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje - navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

U pitanju je čovjek koji ima političku stranku, ranije je po potjernici Hrvatske priveden u Srbiji, a navodno se bavi i građevinarstvom.

 Palevski ima desničarsku prorusku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

VEZANI TEKST - Novi detalji otmice i ubistva: Jesu li frizera i djevojčicu ubili isti ljudi, uhapšen i otac Vanje G.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je također priveden.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne Desne stranke, a na svojim Facebook profilima su dijelili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može vidjeti na njegovom Facebookk profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja, prenosi Nova.rs.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.