open-navfaktor-logo
search
Popunjene rezervacije
Novoizgrađena cesta prema Neumu dovodi turiste u Stolac
Na samom početku ljeta u Stocu je življe nego ikada. Više je automobila, kafići rade bolje, krenuo je i turizam. Stočani tvrde da je razlog otvaranje ceste Stolac - Neum, koja im je donijel brojne benefite.
14.06.2023. u 11:27
get url
text
Stolac
Stolac

- Više je prometa, posebno vikendom, a sad će to biti svaki dan, dolaskom sezone, posebno za ljude koji imaju trgovine, prodaju voće i povrće uz cestu - kažu za Bljesak.info mještani Stoca.

Navode i kako je polako oživio turizam u smislu izdavanja vikendica i kuća u samom Stocu i okolici.

- Pojedinci su razmišljali unaprijed, pa su sredili vikendice, kuće za odmor i slične smještajne kapacitete, koje sada izdaju i od toga zarađuju - ističe sagovornica Bljeska.

Na platformama poput Bookinga i AirBnB može se vidjeti kako su ove kuće već pune za cijelo ljeto.

Ova Stočanka je krenula u izgradnju vikend kuće za odmor sa bazenom u selu u blizini Stoca i nije se pokajala. Već, kaže, ima dosta upita.

- Računamo na goste koji žele svoj mir i koji žele biti blizu mora, a opet daleko od gužve i vreve. Strani turisti vole ubrati u bašti povrće i voće, koje će sami pripremiti, a uz to vole uživati u luksuzu, poput bazena i sličnih sadržaja - govori ona.

Naravno, uz navedene privatne inicijative, dosta toga postoji u Stocu u čemu turisti mogu uživati. Bogata ponuda. Nazobilazni su stećci na Radimlji i Boljunima, zatim Stari grad Vidoški, rijeka Bregava, ali i mnogobrojne manifestacije poput Stolačke tarče, SMART festa, Stolačkog kulturnog ljeta…

Nakon izgradnje ceste Stolac - Neum, krenuli su i radovi na izgradnji obilazne u samom središtu Stoca. Na taj će se način izbjeći gužve u gradu, pa autobusi i automobili neće remetiti svakodnevicu žitelja grada na Bregavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.