open-navfaktor-logo
search
Iz protesta
Nebojša Vukanović parkirao se na ulaz u zgradu NSRS-a, vozilo mu odnio "pauk"
Zastupnik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (NSRS) Nebojša Vukanović danas je, u znak protesta, parkirao svoj automobil na stepenice ispred ulaza u Skupštinu.
26.09.2023. u 17:56
get url
text

Pojasnio je i zbog čega je to učinio.

- Nakon što je režim, skupštinska većina i vladajuća koalicija ponovo kršila i gazila Poslovnik, opstruiše izbor Milana Petrovića za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, iako je to norma, u znak protesta i otpora parkirao sam svoje privatno vozilo ispred ulaza u Skupštinu kako bih skrenuo pažnju javnosti na nasilje siledžija, koji misle da im kupljena većina i pokradena volja građana daje za pravo da mogu raditi šta hoće - naveo je Vukanović.

On se, kako je dodao, "izvinio policiji i osiguranjuu NSRS-a jer im je parkiranjem vozila napravio problem i pritisak od pretpostavljenih, kojem su vjerovatno izloženi".

- Ali i oni i javnost moraju razumjeti da ne možemo dopustiti stalno gaženje i pokušaje poniženja, i da se mora pružiti miran građanski otpor nasilju - naveo je Vukanović.

Nedugo potom, njegovo vozilo "toyota auris" odvezao je "pauk".

- Nakon što je Specijalna antiteroristička jedinica Policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršila protivdiverzioni pregled, pauk je odnio moje vozilo "toyota auris" koje sam parkirao na stepenicama na ulasku u Narodnu skupštinu Republike Srpske - saopćio je Vukanović na svom blogu.

O slučaju su se oglasili i iz MUP-a RS-a.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su danas postupili po prijavi u vezi nepropisnog parkiranja lica N. V. iz Trebinja ispred Narodne skupštine Republike Srpske, nakon čega je nepropisno parkirano vozilo premješeno upotrebom specijalnog vozila "pauk".
Navedeno lice je prethodno odbilo da postupi po naređenju policijskih službenika te je privatnim vozilom prišlo štićenom objektu te isto parkiralo na jednom od ulaza. Pripadnici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske su izvršili protivdiverzioni pregled vozila. Protiv lica inicijala N. V. će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka - naveli su.

- Kao i uvijek, spreman sam platiti svaku kaznu u skladu sa zakonom, jer sam prekršaj svjesno počinio, ali mora se pružiti otpor siledžijama, nasilju tirjana i većine nad manjinom - naveo je Vukanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.