open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Nastavak akcije "Porto": Amar Bašić predan Sudskoj policiji, osumnjičeni trojac nanio više od 100.000 KM štete
Policijski službenici Uprave policije MUP-a predali su danas u nadležnost Sudske policije 35-godišnjeg muškarca A. B., koji je tokom jučerašnjeg dana, na osnovu potrage, uhapšen u naselju Dobrinja, područje općine Novi Grad, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.
28.07.2023. u 16:20
get url
text

Kako je saopćeno, riječ je o nastavku operativne akcije "Porto", provođene pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

- Prethodno su 3. jula uhapšeni 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K. Za ovu trojicu muškaraca postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 13. do 21. juna na području Kantona Sarajevo počinili četiri krivična djela razbojništvo i dva krivična djela teška krađa, pri čemu je pričinjena materijalna šteta viša od 100.000 KM na štetu fizičkih i pravnih osoba.

VEZANI TEKST - Sarajevska policija uhapsila Amara Bašića koji je 3. jula pokušao pregaziti policajce i pobjegao

A. H. (25) se tereti i za krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, dok se 35-godišnji A. B. tereti i za krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Kako smo jučer pisali, na Dobrinji je jučer, prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen Amar Bašić koji je 3. jula u naselju Švrakino Selo pokušao pregaziti vozilom policijske službenike i pobjegao. Policajci koji su ga tog dana u Švrakinom Selu pokušali uhapsiti bili su prisiljeni pucati kako bi zaštitili svoje živote. Niko nije povrijeđen, a za Bašićem je toga dana raspisana potraga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.