open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a KS
Na Nišićima se srušila letjelica, poginule dvije osobe
Na Nišićkoj visoravni danas se srušila nepoznata letjelica i dvije osobe su poginule, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
23.07.2022. u 17:26
get url
text

- U 15.00 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je na lokalitetu Nišićke visoravni, područje Općine Ilijaš, došlo do pada nepoznate letjelice. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt dvije osobe. O navedenom je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji će rukovoditi uviđajem, nakon kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj - kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. 

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da je dežurni tužilac zajedno sa policijskim službenicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni. 

- V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, izdao je upute za koordinirano djelovanje svih institucija i agencija koje će učestovati na uviđaju. Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU. Mjesto događaja bit će osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja. Provest će se detaljne aktivnosti, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.