open-navfaktor-logo
search
MUP traga za počiniocima
Meta sinoćnje pucnjave na Dolac Malti bio Amir Pašić Faćo, niko nije povrijeđen
U pucnjavi koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Dolac Malta, Paromlinska ulica, meta je prema nezvaničnim informacijama bio Amir Pašić Faćo iz Sarajeva.
02.01.2024. u 12:42
get url
text

VEZANI TEKST - Pucnjava u Sarajevu: Policija na terenu

U policijskom izvještaju se zvanično navodi da je u ponedjeljak navečer u 21,20 sati osoba P. A. iz Sarajeva obavijestila Policijsku upravu Novo Sarajevo, da je D. B. iz Sarajeva, sa još dvije nepoznate osobe, u ulici Paromlinska, upotrijebio vatreno oružje pištolj te tom prilikom u njegovom pravcu ispalio od tri do pet metaka.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, te oštećenja nastala na tri vozila - mercedes, renault clio i citroen.

Povrijeđenih nije bilo. 

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Policija nastavlja rad na dokumentovanju i pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela. 

Prema jutrošnjem izvještaju MUP-a KS još jedna pucnjava zabilježena je u Sarajevu 01.01.2024. godine. U 01,30 sati policijski službenici PU Centar lišili su slobode S. M., rođenog 1999. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počino krivično djelo iz čilana 323 KZ FBiH (izazivanje opće opasnosti), izvršeno istog dana oko 00,05 sati u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, upotrebom pištolja. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac. 

Osoba lišena slobode predata je u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Isti dan u 15,10 sati, osoba lišena slobode puštena je iz službenih prostorija MUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.