open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Krao drva u Hadžićima pa povrijedio dva policajca tokom bjekstva: Jedan mora na operaciju
Dva muškarca sinoć u Hadžićima napali su policijske službenike od kojih je jedan zadobio teže tjelesne povrede, saznaje Faktor.  
24.08.2023. u 19:00
get url
text

Naime, kako nezvanično saznajemo, dva muškarca sinoć su uočena kako kradu drva iz šume u Hadžićima. Policijski službenici intervenisali su, vozač je tokom bjekstva pokušao vozilom pregaziti policijske službenike, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu

Za muškarcem koji je upravljao terencem još se traga, dok je drugi muškarac navodno lociran i uhapšen.

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo KS i ovaj slučaj se tretira kao pokušaj ubistva policijskih službenika.

- Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem može dovesti A.D., rođen 1995. godine, nastanjen u Hadžićima, te intenzivno rade na njegovom pronalasku - saopćeno je iz MUP-a KS.

 Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, potvrdio je za Faktor da su dva policajca povrijeđena. 

- Desio se događaj u kojem su policijske službenike napale osobe vozilom prilikom koje su oni zadobili tjelesne povrede. Jedan policajac je zadobio teške tjelesne povrede i treba se hitno operisati u Općoj bolnici. Sindikat u tom segmentu osuđuje svaku vrstu napada na policijske službenike obzirom da je stvarno posao postao i više nego težak, svi su svjedoci, ovih dešavanja u zadnje vrijeme u bližoj i daljoj okolini, a gdje trpe policiski službenici.

Najoštrije osuđujemo svaki vid napada na policijske službenike i apelujemo na organe gonjenja da se aktivno uključe u rješavanje ovih problema na način da adekvatno sankcionišu učinitelje ovih najtežih krivičnih djela - kazao je Ćatić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.