open-navfaktor-logo
search
Vermont
Kandidati za gradonačelnika dva psa i koza
Kandidati koji se takmiče za mjesto gradonačelnika jednog malog grada u Vermontu ne moraju da budu članovi političke partije, jer od marta 2019. godine životinje mogu da zauzmu ovu poziciju.
03.02.2020. u 16:01
get url
text
Koza Lincoln
Koza Lincoln

Trenutno je na poziciji gradonačelnika Fair Havena trogodišnja koza Lincoln, a sada će joj protukandidati na izborima biti dva psa, piše CNN.

Poslije godinu dana mandata na mjestu počasnog gradonačlnika Fair Havena, kozi Lincoln je ugrožena pozicija. Njene poslove obavlja gradski upravnik, a ona je za ovo mjesto izabrana kako bi se lakše prikupila sredstva za izgradnju školskog igrališta.

- Potrebno je da se uloži pet dolara da bi vaš ljubimac mogao da učestvuje u izborima za gradonačelnika. Svaki stanovnik Fair Havena može da predloži svog. Na dan izbora od glasača tražimo donacije, ali oni ne moraju da ih daju, a sa svakom donacijom malo smo bliži cilju – kaže gradski upravnik Joe Gunter..

Njihov cilj je da prikupe 80.000 dolara, a tamošnji šef policije Bill Humphries nada se da će njihov policijski pas Sammy svojom kandidaturom pomoći u prikupljanju sredstava.

Sammy

- Lincoln je uradila sjajan posao. Dobro je predstavljala zajednicu, pa smo mislili da bi bila dobra ideja da je izazovemo da se kandiduje i ove godine kako bismo videli možemo li da ga pobedimo – rekao je Humphries.

U slučaju da šestogodišnji njemački ovčar pobjedi na izborima, Lincoln ima rezervni plan.

- Ako ne pobjedi, Lincoln će se posvetiti karijeri joga koze. Ona je otkrila da je ovo veoma zanimljivo zanimanje – kaže Christopher Stanton, njen vlasnik.

U martu 2019. Lincoln je došao na mjesto gradonačelnika sa samo tri glasa, a ove godine izbori bi mogli da budu napetiji. Naime, nedavno se pojavio i treći kandidat, Murfee, Cavalier King Charles španijel  star tri godine. Ovaj pas je certifikovani terapijski pas koji posjećuje staračke domove, bolnicu u Fair Havenu i tamošnju srednju školu, gde je pomogao u pokretanju programa "čitanje sa psima".

Murfee

- Murfee smatra da je čitanje veoma važno, ali i da je igranje napolju neophodno. Ako ga izaberu za gradonačelnika, naporno će raditi da djeci Fair Havena osigura najbolje moguće igralište – rekla je njegova vlasnica,Linda Barker.

Izbori su zakazani za 3. mart, a grad je do sada sakupio 800 dolara za izgradnju igrališta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.