open-navfaktor-logo
search
Evropska takmičenja
Jakiroviću se trese stolica: Dinamo poražen u Prištini, Bešiktaš izgubio nakon 2:0
Sergej Jakirović neće mirno spavati narednih dana. Trener Dinama vezao je dva poraza i, gledajući historiju smjena trenera na Maksimiru, stolica mu se dobrano trese.
05.10.2023. u 20:40
get url
text

Nakon što je u nedjelju izgubio derbi protiv Hajduka, večeras je u drugom kolu Konferencijske lige njegov tim poražen od Balkanija u Prištini.

Kosovski tim slavio je sa 2:0. Kryeziu je u 44. minuti pogodio za 1:0, a konačan rezultat postavio je Hamidi u 83. minuti.

Bešiktaš našeg Amira Hadžiahmetovića prosuo je veliku prednost protiv Lugana. Turski velikan vodio je sa 2:0, ali je u finišu ostao bez pobjede. Švicarci su za deset minuta, od 81. do 90. minute stigli do preokreta i slavili sa 3:2. Naš reprezentativac odigrao je cijeli meč, a Bešiktaš je u posljednjih pola sata imao igrača manje jer je u 61. minuti isključen Rosier.

Po dva gola prednosti ispustili su i Marseille protiv Brightona, te Olympiacos kod TSC Bačke Topole (oba meča završena po 2:2).

Benjamin Tahirović, fudbalski A reprezentativac BiH koji nosi dres Ajaxa, igrao je do 84. minute u remiju na gostovanju kod AEK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.