open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno rijetko
Iz jajeta se izlegla dvoglava zmija, pogledajte kako izgleda
Zmija koja ima dvije glave došla je na svijet u trgovini egzotičnim kućnim ljubimcima u britanskom Devonu. Riječ je o šiljatonosoj zmiji koja se izlegla prošlog mjeseca u Exeter Exoticsu u Exeteru.
21.08.2023. u 09:29
get url
text

Ovakvo šta je iznimno rijetko, zapravo, šansa je jedan prema 100 hiljada. Vlasnica trgovine Alicia Johns rekla je da je bila šokirana i da se veoma iznenadila kad je shvatila da malena zmija ima dvije glave, piše BBC.

Objasnila je i zašto se dogodilo: iz tog jajeta trebale su se izleći dvije zmije, blizanci, ali embrij se nije razdvojio, pa je na svijet došla jedna životinja s dvije glave.

- Bila sam šokirana. Ovakvo šta nevjerovatno je rijetko. Fascinantno je, ali je ipak tužno. Naime, zmije rođene s dvije glave obično imaju kraći životni vijek od ostalih zmija. Zbog toga, ako osjetimo da je ona došla do faze u kojoj joj se situacija pogoršava, nije joj dobro ili pati, morat ćemo donijeti tešku odluku - rekla je.

Dodala je kako zmiju nema namjeru prodati i trenutno traži imena. Svaka će glava, naime, imati svoje ime, a prijedloge prima sa svih strana.

- Ova vrsta zmija nije sjajna za početnike, jer znaju siktati, glasne su i znaju "reći" da ih se ostavi na miru. No ja ih volim. Sviđa mi se što su prilično živahne i drske - pojasnila je Alicia.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.