open-navfaktor-logo
search
Nema optužnice
Istekao zakonski rok: Tužilaštvo traži kućni pritvor za Šmrka, napušta zatvor u Vojkovićima
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je jučer Sudu BiH prijedlog za određivanje kućnog pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku.
16.06.2023. u 14:41
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je jučer Sudu BiH prijedlog za određivanje kućnog pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku.

- Tužilaštvo BiH 15.06.2023. godine uputilo Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane Admiru Arnautoviću, osumnjičenom za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama, pranja novca i drugim krivičnim djelima. Sudu je predloženo da se osumnjičenom izrekne mjera zabrane napuštanja adrese prebivališa (kućni pritvor), uz mjeru zabrane putovanja i zabrane komunikacije sa osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu - naveli su iz Tužilaštva.

Dodaju kako se istraga u ovom predmetu vodi od kraja septembra 2022. godine.

- Istraga još nije okončana jer se za to nisu stekli zakonski uslovi. Radi se o složenoj istrazi više krivičnih dijela počinjenih u periodu od nekoliko godina, u kojoj se dio dokaza pribavlja od drugih država putem međunarodne pravne pomoći - navode iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.