open-navfaktor-logo
search
Bivši zastupnik
Dževad Adžem podnio ostavku na sve funkcije u DF-u, pojasnio i razlog
Dževad Adžem bivši zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine od danas nije član Predsjedništva Demokratske fronte, Glavnog odbora ove stranke i koordinator Političke akademije DF-a. Ostavku je podnio zbog neslaganja da se za predsjednicu Kantonalnog odbora DF-a u BPK imenuje Aida Sirbubalo. 
15.06.2023. u 13:28
get url
text

- Moj stav da političko djelovanje mora biti lišeno radnji koje su suspektne na kriminal u izbornom procesu su nepromijenjene. Odluka stranke da na rukovodece funkcije u BPK imenuju upravo lica sa upitnim podrškom građana rezultirao je mojim pravom da iz takve organizacije izađem bez imalo sumnje u ispravnost moje odluke.

Odluke vrha stranke se trebaju poštovati, ali isto tako svako od nas ima pravo odlučiti o životnom kredibilitetu stvaranom godinama. Zahvaljujem se predsjedniku Komšiću na povjerenju koje sam imao u stranci, ali ne pristajem na odluku da kantonalnu organizaciju vodi gospođa Sirbubalo i smatram da bi pristanak na takvo što čovjeka lišilo svih principa zasnovanih na bilo kojem vrijednosnom sudu. Stoga podnosim ostavku na pozicije člana Predsjedništva, člana Glavnog odbora i poziciju koordinatora Političke akademije DF-a - saopćio je Adžem. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.